Berlin Night Express

 Berlin Night Express är ett tågbolag som drivs av SJ AB tillsammans med det Tyska privata tågoperatören GVG. Med svenska vagnar reser direkt du från Stockholm, Göteborg och Malmö till Berlin. Genom Sverige med tåg och sedan med tågfärja från Trelleborg till Sassnitz.


God morgon Berlin är bolagets slogan och betyder att du somnar i en sovvagn i Sverige och vaknar på centralstationen i Berlin. Det är en av fördelarna med att resa med Berlin Night Express, att man slipper trafikrusningen på morgonen i Berlin, eller att bli fast i bilköer på Autobahn.
 
Priserna varierar beroende på hur mycket komfort du som resenär kräver. Reser du ensam eller tillsammans med en person, kan du välja antingen en enkel- eller tvåsängskupé. I båda fallen har du tillgång till egen dusch i kupén. Är ni däremot en större skara som reser passar alternativet en 6-bädds liggkupé mycket bättre. Det blir avsevärt mycket billigare och kanske värt den mindre komforten.
 
Priserna är fasta, reser du ensam i egen sovkupé får du betala runt 2000: – för en enkelbiljett. Däremot är rabatten för barn och ungdomar väldigt bra. Barn betalar bara ca 20 % av det totala priset medan ungdomar upp till 26 betalar ungefär 300: – mindre.