SJ

 

SJ är Sveriges största och äldsta tågbolag som ägs av staten, därefter namnet Statens Järnvägar. I och med detta så driver SJ större delen av den svenska Järnvägen. Med hög komfort på långdistanstågen, på X2000 finns bl.a. både uttag för bredbandsuppkoppling och eluttag. Därför är tillfället att arbeta, eller bara surfa på internet med en bärbar dator perfekt när man reser många timmar med tåg.
Men det är inte bara komfort som står i fokus för Sveriges största tågbolag. Miljön är något som de värderar och har ständigt nya mål inför framtiden. Deras nuvarande treårsplan är att helt ersätta flygtrafiken mellan Sveriges tre största städer: Stockholm, Göteborg och Malmö.
 
För att boka tågbiljetter, gå in på www.sj.se och så kan du fylla i bokningsuppgiften redan på startsidan. Priserna på biljetterna avgörs på hur nära avgångsdagen du bokar, samt hur stor efterfrågan på biljetterna är. Därför kan det vara klokt att vara i god tid, tre månader innan avgångsdagen släpps Just Nu-biljetterna där de billigaste säljs först. Ett annat alternativ är att buda på biljetter på www.tradera.com, men då måste du vara flexibel och räkna med att priset kan skjuta i höjden rätt så rejält. Tänk också på att avgångar som går på vardagar är billigare att resa med än de som går på helger.