Tågbolag

TGV

TGV är ett system av snabbtåg som används för resor inom och utanför Frankrikes gränser. Det är ett Franskt tågbolag som bildades under 80-talet och som idag håller världsrekordet på snabbaste hjultåg i världen. Under rekordsättingen körde tåget med tre vagnar i 574,8 km/h, nästan en mil i minuten! Men detta är ingen standardhastighet, i vanliga fall går tågen i upp till 320 km/h.

TGV finns inte enbart i Frankrike, det finns en hel tågfamilj på 10 olika tågtyper runt om i världen. Varav de mest populära är KTX i Sydkorea och Acela i USA.

Från 1990-talet fram tills idag har antalet passagerare som reser med TGV-tåg mer än tredubblats. Under hela 2008 valde 98 miljoner människor världen runt att resa med TVG.

Deras stora framgång kan dels bero på att Frankrike har många närliggande länder som också anslutit sig TGV. De kan också bero på att tågen är mycket säkra, inte en enda dödsolycka har inträffat när tågen gått i höghastighetsgång.
 
Om du vill boka biljetter för en resa med TGV, gå då in på http://www.tgv.co.uk/ och boka eftersom den sidan är på engelska. Kan du däremot Franska kan du besöka TGV:s officiella hemsida http://www.tgv.com/FR/.

 

 

Unionsexpressen

Unionsexpressen är en tåglinje som gick de ca 60 mil mellan Stockholm och Oslo. Bolaget erbjöd en större komfort med äldre nyrenoverade vagnar från 60-talet. Det var också det enda tågbolaget i Sverige som erbjöd en riktig restaurangvagn som serverade finare mat än de halvfabrikat som säljs på flesta andra tågbolagen.


Tyvärr föll det sig så att på hösten 2008 gick det norska tågbolaget Ofotbanen AS, som har licens för persontrafik i Norge, konkurs pågrund av obetalda avgifter. Den 8:e oktober 2008 inställdes all tågtrafik tillsvidare.

De obetalda avgifterna var bland annat till ett städbolag vid namn ISS Trafficare, som krävde över en miljon kronor i avgifter av Unionsexpressen. Något som tågbolaget vägrat betala eftersom de tycker priset var på tok för högt. Bolaget har också hamnat i konflikt med Autolink Group AB, som är Oftobanens största delägare, pågrund av de obetalda avgifterna.
 
Trots allt tumult och alla konflikter, står Unionsexpressen fast vid att de ska starta upp på nytt, men ännu har de inte satt något datum. Tyvärr går det inte att boka biljetter på bolagets hemsida i nuläget, http://www.unionsexpressen.se, men däremot kan du läsa lite om problemen som företaget haft och hur de tänker lösa dem.

 

 

Berlin Night Express

 Berlin Night Express är ett tågbolag som drivs av SJ AB tillsammans med det Tyska privata tågoperatören GVG. Med svenska vagnar reser direkt du från Stockholm, Göteborg och Malmö till Berlin. Genom Sverige med tåg och sedan med tågfärja från Trelleborg till Sassnitz.


God morgon Berlin är bolagets slogan och betyder att du somnar i en sovvagn i Sverige och vaknar på centralstationen i Berlin. Det är en av fördelarna med att resa med Berlin Night Express, att man slipper trafikrusningen på morgonen i Berlin, eller att bli fast i bilköer på Autobahn.
 
Priserna varierar beroende på hur mycket komfort du som resenär kräver. Reser du ensam eller tillsammans med en person, kan du välja antingen en enkel- eller tvåsängskupé. I båda fallen har du tillgång till egen dusch i kupén. Är ni däremot en större skara som reser passar alternativet en 6-bädds liggkupé mycket bättre. Det blir avsevärt mycket billigare och kanske värt den mindre komforten.
 
Priserna är fasta, reser du ensam i egen sovkupé får du betala runt 2000: – för en enkelbiljett. Däremot är rabatten för barn och ungdomar väldigt bra. Barn betalar bara ca 20 % av det totala priset medan ungdomar upp till 26 betalar ungefär 300: – mindre.

 

 

Veolia

 

Veolia Transport har valt att inrikta sig på att driva persontrafik i avtal med länstrafikbolag, kommuner och landsting över hela Sverige. Bolaget är inte helt begränsat till tåg, utan råder över ett flertal andra områden, så som buss-, taxi- och båttrafik.
 

Norrlandståget

De mest populära tågresorna sker med Lapplandståget och också den tåglinje i Sverige som går längst upp i landet, ända upp till Narvik. Så för den naturintresserade är detta tåget perfekt om man vill uppleva norrlands vackra landskap. Bland annat kan man uppleva midnattsolen under sommaren eftersom tåget passerar polcirkeln som ligger mellan Boden och Gällivare.

Sveriges längsta tåglinje erbjuder också en riktig restaurangvagn, med tillgång till både vin och öl. Där serveras också måltiderna på porslinstallrikar med riktiga bestick för att maximera matupplevelsen samt värna om miljön.

Priserna är fasta, något som kan kännas skönt eftersom du slipper bli överraskad av plötsligt skyhöga priser. En resa från Malmö till Narvik med Lapplandståget kostar 999: -. Det inget pris för att resa 2147 kilometer. Priset ligger på 250: – för barn oavsett vilken sträcka du reser.

Stockholm – Malmö

Den 1/7 avreglerades det svenska tågmonopolet på dagsresor. Än så länge gäller det bara på veckosluten och Veolia är det enda bolag som tar upp kampen mot SJ. De erbjuder resor på sträckan Malmö – Stockholm för enhetspriset 299 kr.

Bokning

För att boka biljetter kan du enkelt klicka in dig på http://www.veolia-transport.se/ och redan från startsidan kan du klicka in en start- och slutstation på din resa.

 

 

SJ

 

SJ är Sveriges största och äldsta tågbolag som ägs av staten, därefter namnet Statens Järnvägar. I och med detta så driver SJ större delen av den svenska Järnvägen. Med hög komfort på långdistanstågen, på X2000 finns bl.a. både uttag för bredbandsuppkoppling och eluttag. Därför är tillfället att arbeta, eller bara surfa på internet med en bärbar dator perfekt när man reser många timmar med tåg.
Men det är inte bara komfort som står i fokus för Sveriges största tågbolag. Miljön är något som de värderar och har ständigt nya mål inför framtiden. Deras nuvarande treårsplan är att helt ersätta flygtrafiken mellan Sveriges tre största städer: Stockholm, Göteborg och Malmö.
 
För att boka tågbiljetter, gå in på www.sj.se och så kan du fylla i bokningsuppgiften redan på startsidan. Priserna på biljetterna avgörs på hur nära avgångsdagen du bokar, samt hur stor efterfrågan på biljetterna är. Därför kan det vara klokt att vara i god tid, tre månader innan avgångsdagen släpps Just Nu-biljetterna där de billigaste säljs först. Ett annat alternativ är att buda på biljetter på www.tradera.com, men då måste du vara flexibel och räkna med att priset kan skjuta i höjden rätt så rejält. Tänk också på att avgångar som går på vardagar är billigare att resa med än de som går på helger.