Tyska tågbolag

Deutsche Bahn (DB)
Tysklands statliga järnväg och landets motsvarighet till Sveriges statliga tågbolag SJ. Precis som här i Sverige har DB hand om den större delen av Tysklands järnvägar. Trots att Tyska järnvägar började byggas under 1830-talet, så är DB ett väldigt ungt företag. Det bildades så sent som 1994, fem år efter öst- och västtysklands sammanslagning.

DB är uppdelat i sex olika undergrupper inom DB, som var och för sig står för en del av resorna. DB Bahn är den största sektorn och har hand om personresor inom Tyskland. De sköter också om innerstadstågen runt om i landet och hand om hela DB:s information och kundtjänst.
 
De har också en lättmanövrerad hemsida på Svenska(länk längst ner på sidan!), där du enkelt kan nå deras kundtjänst via telefon eller mail. På hemsidan kan man boka biljetter direkt på startsidan, dock så är bokningsprogrammet på Engelska.
 
DB erbjuder ett unikt ressätt för dig som reser i Europa med bil, nämligen biltåg. Res till södra Europa, men slipp bilköer och trafikstress på vägarna genom Europa. Ersätt de dryga timmarna med all fokus på trafiken och luta dig tillbaka i DB Autozugs komfortabla tåg.
 
Läs mer på http://www.bahn.de/db_schweden/view/index.shtml