Unionsexpressen

Unionsexpressen är en tåglinje som gick de ca 60 mil mellan Stockholm och Oslo. Bolaget erbjöd en större komfort med äldre nyrenoverade vagnar från 60-talet. Det var också det enda tågbolaget i Sverige som erbjöd en riktig restaurangvagn som serverade finare mat än de halvfabrikat som säljs på flesta andra tågbolagen.


Tyvärr föll det sig så att på hösten 2008 gick det norska tågbolaget Ofotbanen AS, som har licens för persontrafik i Norge, konkurs pågrund av obetalda avgifter. Den 8:e oktober 2008 inställdes all tågtrafik tillsvidare.

De obetalda avgifterna var bland annat till ett städbolag vid namn ISS Trafficare, som krävde över en miljon kronor i avgifter av Unionsexpressen. Något som tågbolaget vägrat betala eftersom de tycker priset var på tok för högt. Bolaget har också hamnat i konflikt med Autolink Group AB, som är Oftobanens största delägare, pågrund av de obetalda avgifterna.
 
Trots allt tumult och alla konflikter, står Unionsexpressen fast vid att de ska starta upp på nytt, men ännu har de inte satt något datum. Tyvärr går det inte att boka biljetter på bolagets hemsida i nuläget, http://www.unionsexpressen.se, men däremot kan du läsa lite om problemen som företaget haft och hur de tänker lösa dem.