Veolia

 

Veolia Transport har valt att inrikta sig på att driva persontrafik i avtal med länstrafikbolag, kommuner och landsting över hela Sverige. Bolaget är inte helt begränsat till tåg, utan råder över ett flertal andra områden, så som buss-, taxi- och båttrafik.
 

Norrlandståget

De mest populära tågresorna sker med Lapplandståget och också den tåglinje i Sverige som går längst upp i landet, ända upp till Narvik. Så för den naturintresserade är detta tåget perfekt om man vill uppleva norrlands vackra landskap. Bland annat kan man uppleva midnattsolen under sommaren eftersom tåget passerar polcirkeln som ligger mellan Boden och Gällivare.

Sveriges längsta tåglinje erbjuder också en riktig restaurangvagn, med tillgång till både vin och öl. Där serveras också måltiderna på porslinstallrikar med riktiga bestick för att maximera matupplevelsen samt värna om miljön.

Priserna är fasta, något som kan kännas skönt eftersom du slipper bli överraskad av plötsligt skyhöga priser. En resa från Malmö till Narvik med Lapplandståget kostar 999: -. Det inget pris för att resa 2147 kilometer. Priset ligger på 250: – för barn oavsett vilken sträcka du reser.

Stockholm – Malmö

Den 1/7 avreglerades det svenska tågmonopolet på dagsresor. Än så länge gäller det bara på veckosluten och Veolia är det enda bolag som tar upp kampen mot SJ. De erbjuder resor på sträckan Malmö – Stockholm för enhetspriset 299 kr.

Bokning

För att boka biljetter kan du enkelt klicka in dig på http://www.veolia-transport.se/ och redan från startsidan kan du klicka in en start- och slutstation på din resa.